Tišma zaslužuje spomenik u srcu Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 10. 2015. | Komentara: 0

Tišma zaslužuje spomenik u srcu Novog Sada

NOVI SAD, 28. oktobar - Apsolutno se slažemo sa ocenom uglednih institucija da Aleksandar Tišma zaslužuje u Novom Sadu i ulicu i spomenik i spomen sobu i šta god još može da ima. To je najmanje što mu Novi Sad duguje.

LSV
Ali, pogrešno je njegovo ime davati onome što su betonom i behatonom napravili od sadašnjeg Trga republike.

Umesto da iskoristi kvalitetna rešenja, gradska vlast je na Trgu republike napravila ćelavo parče betona sa klupom plaćenom 10.000 evra. Ako ikako mogu da shvate da Novi Sad ne počinje od trenutka kada su oni preuzeli upravljanje gradom, predlažemo da Trgu republike barem ne menjaju ime. 

Neka Trg republike ostane Trg republike. Bio je to tolike decenije pre njih, neka bude i dalje. Tim pre, jer se u blizini trga je već nalazi Ulica Aleksandra Tišme.

A Tišma treba da dobije spomenik u srcu Novog Sada, da bude tu, među nama. Recimo na mestu spomenika Jaši Tomiću.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se oštro protivila kada je u vreme Maje Gojković i tadašnje radikalske vlasti Jaša Tomić uopšte dobio spomenik u Novom Sadu, a naročito na toj lokaciji, jer je reč o dokazanom antisemiti i ubici Miše Dimitrijevića.  

Predlagali smo, a to stoji i danas, da taj spomenik treba izmestiti, na neku primereniju lokalciju. Recimo, u dvorište policijske stanice u Ulici Miše Dimitrijevića  


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook