Tražimo formiranje vojvođanske policije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 01. 2016. | Komentara: 0

Tražimo formiranje vojvođanske policije

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu,  Aleksandar Rudić, ponovio je juče na konferenciji za novinare da se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu.

LSV

– Policijski sekretarijat bi bio nova organizaciona jedinica u sastavu Direkcije policije, obrazovan za koordinaciju rada policijskih uprava i policijskih stanica na području AP Vojvodine. Mi predlažemo i da sedište Policijskog sekretarijata za Vojvodinu bude u Novom Sadu, a da njegovim radom rukovodi sekretar koga, na predlog Pokrajinske vlade, imenuje ministar unutrašnjih poslova Vlade RS – objasnio je Rudić, a povodom rasprave o Zakonu o policiji koja je u toku u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

On je objasnio da ovo nije zahtev za paralelnim policijskim snagama u Vojvodini, već isključivo zahtev da se policijska uprava decentralizuje u cilju poboljšanja usluga građankama i građanima.

– Zalažemo se za posebnu organizacionu strukturu MUP-a Srbije na teritioriji AP Vojvodine, ne samo iz organizacionih razloga, koji su nesporni, već i zbog specifičnosti Vojvodine kao višenacionalne sredine – izjavio je potpredsednik zrenjaninskog odbora LSV. On je u nastavku objasnio da višenacionalnost sredine nosi sa sobom višejezičnost, što iziskuje potrebu da policajci zaposleni na teritoriji AP Vojvodine obavezno poznaju i jezik društvene sredine da bi se nesmetano sporazumevali sa građanima. Podsetio je i na prednosti vojvođanske policije koja je postojala za vreme pune autonomije Vojvodine. 

– Smatramo da se na ovaj način može smanjiti stepen kriminaliteta, ali i lakše doći do odgovornih za vršenje nasilja. Mi u Zrenjaninu želimo da u našem gradu na čelu policije bude neko ko je iz našeg grada, ko poznaje naše lokalne prilike, pa i ljude – naveo je Rudić, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama insistira na ovome, a naročito sada, kada je u toku donošenje novog Zakona o policiji, i dokle god se ove ideje ne budu prihvatile, LSV neće odustati.
 
(BILSV, 20.01.2015)



Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook