Tražimo formiranje vojvođanske policije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 01. 2016. | Komentara: 0

Tražimo formiranje vojvođanske policije

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu,  Aleksandar Rudić, ponovio je juče na konferenciji za novinare da se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu.

LSV

– Policijski sekretarijat bi bio nova organizaciona jedinica u sastavu Direkcije policije, obrazovan za koordinaciju rada policijskih uprava i policijskih stanica na području AP Vojvodine. Mi predlažemo i da sedište Policijskog sekretarijata za Vojvodinu bude u Novom Sadu, a da njegovim radom rukovodi sekretar koga, na predlog Pokrajinske vlade, imenuje ministar unutrašnjih poslova Vlade RS – objasnio je Rudić, a povodom rasprave o Zakonu o policiji koja je u toku u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

On je objasnio da ovo nije zahtev za paralelnim policijskim snagama u Vojvodini, već isključivo zahtev da se policijska uprava decentralizuje u cilju poboljšanja usluga građankama i građanima.

– Zalažemo se za posebnu organizacionu strukturu MUP-a Srbije na teritioriji AP Vojvodine, ne samo iz organizacionih razloga, koji su nesporni, već i zbog specifičnosti Vojvodine kao višenacionalne sredine – izjavio je potpredsednik zrenjaninskog odbora LSV. On je u nastavku objasnio da višenacionalnost sredine nosi sa sobom višejezičnost, što iziskuje potrebu da policajci zaposleni na teritoriji AP Vojvodine obavezno poznaju i jezik društvene sredine da bi se nesmetano sporazumevali sa građanima. Podsetio je i na prednosti vojvođanske policije koja je postojala za vreme pune autonomije Vojvodine. 

– Smatramo da se na ovaj način može smanjiti stepen kriminaliteta, ali i lakše doći do odgovornih za vršenje nasilja. Mi u Zrenjaninu želimo da u našem gradu na čelu policije bude neko ko je iz našeg grada, ko poznaje naše lokalne prilike, pa i ljude – naveo je Rudić, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama insistira na ovome, a naročito sada, kada je u toku donošenje novog Zakona o policiji, i dokle god se ove ideje ne budu prihvatile, LSV neće odustati.
 
(BILSV, 20.01.2015)



Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih mesec dana prikupila preko 25 hiljada potpisa za obustavu godišnje registracije traktora i druge poljoprivredne mehanizacije " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Sombor Dragan Nenadov.
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Ligi svako deseto mesto u skupštinama mesnih zajednica

SUBOTICA - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici zadovoljna je rezultatima koje je postigla na izborima za članove skupština mesnih zajednica, istakao je danas na konferenciji za novinare predsednik GrO LSV Subotica Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook