Tražimo formiranje vojvođanske policije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 01. 2016. | Komentara: 0

Tražimo formiranje vojvođanske policije

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu,  Aleksandar Rudić, ponovio je juče na konferenciji za novinare da se Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu.

LSV

– Policijski sekretarijat bi bio nova organizaciona jedinica u sastavu Direkcije policije, obrazovan za koordinaciju rada policijskih uprava i policijskih stanica na području AP Vojvodine. Mi predlažemo i da sedište Policijskog sekretarijata za Vojvodinu bude u Novom Sadu, a da njegovim radom rukovodi sekretar koga, na predlog Pokrajinske vlade, imenuje ministar unutrašnjih poslova Vlade RS – objasnio je Rudić, a povodom rasprave o Zakonu o policiji koja je u toku u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

On je objasnio da ovo nije zahtev za paralelnim policijskim snagama u Vojvodini, već isključivo zahtev da se policijska uprava decentralizuje u cilju poboljšanja usluga građankama i građanima.

– Zalažemo se za posebnu organizacionu strukturu MUP-a Srbije na teritioriji AP Vojvodine, ne samo iz organizacionih razloga, koji su nesporni, već i zbog specifičnosti Vojvodine kao višenacionalne sredine – izjavio je potpredsednik zrenjaninskog odbora LSV. On je u nastavku objasnio da višenacionalnost sredine nosi sa sobom višejezičnost, što iziskuje potrebu da policajci zaposleni na teritoriji AP Vojvodine obavezno poznaju i jezik društvene sredine da bi se nesmetano sporazumevali sa građanima. Podsetio je i na prednosti vojvođanske policije koja je postojala za vreme pune autonomije Vojvodine. 

– Smatramo da se na ovaj način može smanjiti stepen kriminaliteta, ali i lakše doći do odgovornih za vršenje nasilja. Mi u Zrenjaninu želimo da u našem gradu na čelu policije bude neko ko je iz našeg grada, ko poznaje naše lokalne prilike, pa i ljude – naveo je Rudić, dodajući da Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama insistira na ovome, a naročito sada, kada je u toku donošenje novog Zakona o policiji, i dokle god se ove ideje ne budu prihvatile, LSV neće odustati.
 
(BILSV, 20.01.2015)



Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

SOMBOR - Na prvom u nizu Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u okviru kampanje "Podvuci liniju" kojom se zahteva primena i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, takozvanog zakona o lustraciji, u Somboru su 27. oktobra govorili portparolka LSV Aleksandra Jerkov i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook