Tribina o istoriji Vršca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 11. 10. 2015. | Komentara: 0

Tribina o istoriji Vršca

VRŠAC – Članica Izvoršnog odbora Gradskog odbora LSV Vršac, arheolog Sanja Đurđev održala je juče predavanje na temu kratke istorije i arheologije grada Vršca. Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa nasleđem njihovog grada i okoline.

LSV

Na veoma slikovit način predstavljeni su simboli grada:Vršački idol, Vršački zamak, Dupljanska kolica...
Takođe,prisutni su saznali nešto i o plemenima i narodima koji su boravili i naseljavali ove prostore i na njima ostavili svoj trag i pečat, koji su vidljivi i danas. Isto tako, potsetili su se svojih znamenitih sugrađana i velikana: Felixa Milekera, osnivača Gradskog muzeja i Gradske biblioteke, čuvenog slikara Paje Jovanovića, Vladike Teodora Nestorovića, Janka Halabure, Jovana Sterije Popovića...
Na kraju predavanja, vršački ligaši najavili su novu tribinu: ,,Promocija zdravih stilova života“, koja će biti održana sledećeg petka, a zainteresovani će moći da čuju predavanje spec. strukovnog nutricioniste i dijabetičara Svetlane Joca.

(BILSV, 11. 10. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2016. | Komentara: 0

Spremna da podignem glavu Pančevu

PANČEVO - Pančevcima je potpuno svejedno da li su pare u Beogradu ili Novom Sadu. Nama je bitno šta se od toga čini za nas, izjavila je članica Predsedništva Lige socijaldemokrata vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Pančeva  Marinika Tepić.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 04. 2016. | Komentara: 0

Rušenjem trščara gubi se kulturna baština Novog Sada

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović kritikovao je odluku da se kuće-trščare u Ulici Kraljevića Marka sruše i na njihovom mestu podigne zgrada. Jovanović, koji je, ok je bio predsednik Skupštine grada Novog Sada pokušao da izdejstvuje rešenje za očuvanje ovih kuća, u izjavi za Radio021 je kazao da je odluka o brisanju prostorno kulturno-istorijske celine kuća-trščara na čijem mestu će forma „Galens“ izgraditi devetospratnicu razočaravajuća.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 04. 2016. | Komentara: 0

Za LSV su poljoprivrednici na prvom mestu

NOVI BEČEJ – Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović ukazao je na skupu sa više od dvestotine novobečejskih poljoprivrednika na važnost koju za Ligu socijaldemokrata Vojvodine imaju poljoprivreda i poljoprivredni proizvođači, te planove LSV za budućnost u ovoj oblasti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook