Tribina o istoriji Vršca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 11. 10. 2015. | Komentara: 0

Tribina o istoriji Vršca

VRŠAC – Članica Izvoršnog odbora Gradskog odbora LSV Vršac, arheolog Sanja Đurđev održala je juče predavanje na temu kratke istorije i arheologije grada Vršca. Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa nasleđem njihovog grada i okoline.

LSV

Na veoma slikovit način predstavljeni su simboli grada:Vršački idol, Vršački zamak, Dupljanska kolica...
Takođe,prisutni su saznali nešto i o plemenima i narodima koji su boravili i naseljavali ove prostore i na njima ostavili svoj trag i pečat, koji su vidljivi i danas. Isto tako, potsetili su se svojih znamenitih sugrađana i velikana: Felixa Milekera, osnivača Gradskog muzeja i Gradske biblioteke, čuvenog slikara Paje Jovanovića, Vladike Teodora Nestorovića, Janka Halabure, Jovana Sterije Popovića...
Na kraju predavanja, vršački ligaši najavili su novu tribinu: ,,Promocija zdravih stilova života“, koja će biti održana sledećeg petka, a zainteresovani će moći da čuju predavanje spec. strukovnog nutricioniste i dijabetičara Svetlane Joca.

(BILSV, 11. 10. 2015)



Odbori LSV | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Pošumljenost Vojvodine daleko ispod minimuma

ŽABALJ –  Pošumljenost pokrajine Vojvodine je svega 6,5 posto, a minimum je 14 odsto, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški. Kako je najavio, pokrajinska vlast nije zadovoljna dinamikom kojom se Vojvodina pošumljava, a zbog toga je ove godine izdvojeno više sredstva za ovu namenu. Parcela od 27 od ukupno 52 hektara pošumljava se u Žablju, što je dobar primer opštine koja brine o pošumljenosti svoje teritorije, smatra Bogaroški.
Odbori LSV | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

SOMBOR - Odbornici Skupštine Sombora usvojili su juče većinom glasova predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, o čemu će se dalje izjašnjavati Ministarstvo poljoprivrede. Prema rečima šefa odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u somborskoj skupštini Zorana Terzina usvojenim predlogom otvara se mogućnost za stvaranje novih problema u Somboru.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2016. | Komentara: 0

SNS gazi sopstveni dogovor

ZRENJANIN - Nakon što je načelnik Komunalne policije Igor Virijević, član Srpske napredne stranke, na sastanku sa predstavnicima političkih partija, na kome je tema bila lepljenje predizbornih plakata na javnim površinama, izjavio da je postignut zajednički dogovor kako će izgledati grad pre i posle izbora, predstavnici SNS su pokazali šta misle o tom dogovoru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook