Tribina o istoriji Vršca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 11. 10. 2015. | Komentara: 0

Tribina o istoriji Vršca

VRŠAC – Članica Izvoršnog odbora Gradskog odbora LSV Vršac, arheolog Sanja Đurđev održala je juče predavanje na temu kratke istorije i arheologije grada Vršca. Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa nasleđem njihovog grada i okoline.

LSV

Na veoma slikovit način predstavljeni su simboli grada:Vršački idol, Vršački zamak, Dupljanska kolica...
Takođe,prisutni su saznali nešto i o plemenima i narodima koji su boravili i naseljavali ove prostore i na njima ostavili svoj trag i pečat, koji su vidljivi i danas. Isto tako, potsetili su se svojih znamenitih sugrađana i velikana: Felixa Milekera, osnivača Gradskog muzeja i Gradske biblioteke, čuvenog slikara Paje Jovanovića, Vladike Teodora Nestorovića, Janka Halabure, Jovana Sterije Popovića...
Na kraju predavanja, vršački ligaši najavili su novu tribinu: ,,Promocija zdravih stilova života“, koja će biti održana sledećeg petka, a zainteresovani će moći da čuju predavanje spec. strukovnog nutricioniste i dijabetičara Svetlane Joca.

(BILSV, 11. 10. 2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook