Tribina o istoriji Vršca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 11. 10. 2015. | Komentara: 0

Tribina o istoriji Vršca

VRŠAC – Članica Izvoršnog odbora Gradskog odbora LSV Vršac, arheolog Sanja Đurđev održala je juče predavanje na temu kratke istorije i arheologije grada Vršca. Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa nasleđem njihovog grada i okoline.

LSV

Na veoma slikovit način predstavljeni su simboli grada:Vršački idol, Vršački zamak, Dupljanska kolica...
Takođe,prisutni su saznali nešto i o plemenima i narodima koji su boravili i naseljavali ove prostore i na njima ostavili svoj trag i pečat, koji su vidljivi i danas. Isto tako, potsetili su se svojih znamenitih sugrađana i velikana: Felixa Milekera, osnivača Gradskog muzeja i Gradske biblioteke, čuvenog slikara Paje Jovanovića, Vladike Teodora Nestorovića, Janka Halabure, Jovana Sterije Popovića...
Na kraju predavanja, vršački ligaši najavili su novu tribinu: ,,Promocija zdravih stilova života“, koja će biti održana sledećeg petka, a zainteresovani će moći da čuju predavanje spec. strukovnog nutricioniste i dijabetičara Svetlane Joca.

(BILSV, 11. 10. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2021. | Komentara: 0
Odbori LSV | Utorak, 26. 01. 2021. | Komentara: 0

Utvrditi odgovornost za propast zrenjaninske Fabrike vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalnih, pokrajinskih i državnih organa vlasti da najzad pokažu ozbiljnost i prekinu agoniju zvanu „izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu“.
Odbori LSV | Subota, 23. 01. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

Novi Sad će večno u svom srcu čuvati uspomenu na sve žrtve januarskog pogroma 21, 22. i 23. januara 1942. godine. Ovo je mesto velike tuge, boli i velike obaveze za naš grad - da ne dozvolimo da se ikada više povampire ideologije koje su dovele do ovog zla, poručio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook