Tribina o istoriji Vršca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 11. 10. 2015. | Komentara: 0

Tribina o istoriji Vršca

VRŠAC – Članica Izvoršnog odbora Gradskog odbora LSV Vršac, arheolog Sanja Đurđev održala je juče predavanje na temu kratke istorije i arheologije grada Vršca. Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa nasleđem njihovog grada i okoline.

LSV

Na veoma slikovit način predstavljeni su simboli grada:Vršački idol, Vršački zamak, Dupljanska kolica...
Takođe,prisutni su saznali nešto i o plemenima i narodima koji su boravili i naseljavali ove prostore i na njima ostavili svoj trag i pečat, koji su vidljivi i danas. Isto tako, potsetili su se svojih znamenitih sugrađana i velikana: Felixa Milekera, osnivača Gradskog muzeja i Gradske biblioteke, čuvenog slikara Paje Jovanovića, Vladike Teodora Nestorovića, Janka Halabure, Jovana Sterije Popovića...
Na kraju predavanja, vršački ligaši najavili su novu tribinu: ,,Promocija zdravih stilova života“, koja će biti održana sledećeg petka, a zainteresovani će moći da čuju predavanje spec. strukovnog nutricioniste i dijabetičara Svetlane Joca.

(BILSV, 11. 10. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. 
Odbori LSV | Utorak, 11. 02. 2020. | Komentara: 0

Delegacija LSV Novi Sad položila venac na spomenik Vasi Stajiću

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je venac na spomenik Vasi Stajiću povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 02. 2020. | Komentara: 0

Pretvorili su naš grad u ruinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje bahatost i bezobrazluk koji predstavnici zrenjaninske naprednjačke vlasti po ko zna koji put pokazuju nemarom prema javnim površinama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook