Tribina o istoriji Vršca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 11. 10. 2015. | Komentara: 0

Tribina o istoriji Vršca

VRŠAC – Članica Izvoršnog odbora Gradskog odbora LSV Vršac, arheolog Sanja Đurđev održala je juče predavanje na temu kratke istorije i arheologije grada Vršca. Prisutni su imali prilike da se upoznaju sa nasleđem njihovog grada i okoline.

LSV

Na veoma slikovit način predstavljeni su simboli grada:Vršački idol, Vršački zamak, Dupljanska kolica...
Takođe,prisutni su saznali nešto i o plemenima i narodima koji su boravili i naseljavali ove prostore i na njima ostavili svoj trag i pečat, koji su vidljivi i danas. Isto tako, potsetili su se svojih znamenitih sugrađana i velikana: Felixa Milekera, osnivača Gradskog muzeja i Gradske biblioteke, čuvenog slikara Paje Jovanovića, Vladike Teodora Nestorovića, Janka Halabure, Jovana Sterije Popovića...
Na kraju predavanja, vršački ligaši najavili su novu tribinu: ,,Promocija zdravih stilova života“, koja će biti održana sledećeg petka, a zainteresovani će moći da čuju predavanje spec. strukovnog nutricioniste i dijabetičara Svetlane Joca.

(BILSV, 11. 10. 2015)



Odbori LSV | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast bahata i otuđena od naroda

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine napustili su 28. sednicu Skupštine grada Zrenjanina nakon što su predstavnici većine odbili da uvrste ijednu tačku predloženih dopuna dnevnog reda od velike važnosti za stanovnike Zrenjanina i svih sela.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2019. | Komentara: 0

Grujić: Sačuvajmo drvored u Nakovu

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Miroslav Grujić upozorio je da je u planu da se, zarad izgradnje dvosmerne biciklističke staze od Kikinde do graničnog prelaza Nakovo – Lunga, u glavnoj nakovačkoj ulici poseku čak 43 stabla.
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook