Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.

LSV

- Takav promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova zaslužuje Povelju za mržnju, jer on principijelno mrzi sve što je drugo i drugačije. Devedesetih godina prošlog veka šetao je centrom mog grada sa ratnim zločincem Arkanom, mrzeo je decu i pokušao da zabrani Zmajeve dečje igre, podržavao je razne klerofašiste i neonaciste - navela je Sandra Trifunović.

Upitala je da li treba podsetiti da je Irinej dao „nesumnjiv doprinos ukidanju Zmajevih dečjih igara na lokaciji uz Vladičanski dvor“. 

- Smetala mu je buka i graja dece - navela je ona.
 (SzILSV, 20.10.2020)




Odbori LSV | Subota, 07. 07. 2012. | Komentara: 0

Održan protest u Ečki

EČKA – Članice i članovi Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu sinoć su se po drugi put skupili ispred kuće Lukrecie Ursulesku u Ečki, doskorašnje odbornice Lige u Skupštini grada Zrenjanina, koja je juče svojim mandatom podržala koaliciju okupljenu oko SNS-SPS, zahtevajući njenu ostavku na mesto odbornice. 
Odbori LSV | Petak, 06. 07. 2012. | Komentara: 1

Protest ispred Gradske kuće u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin danas su, zajedno sa Demokratskom strankom, organizovali miran protest pred održavanje konstitutivne sednice Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Petak, 06. 07. 2012. | Komentara: 0

Bez prekrajanja izborne volje građanki i građana Zrenjanina

ZRENJANIN - Članice i članovi Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovali su sinoć protestni skup ispred kuće Lukrecie Ursulesku, odbornice Lige u Skupštini grada Zrenjanina u Ečki, u okviru kojeg su želeli da pitaju odbornicu, koja je izabrana na njihovoj listi, da li je tačno da je svoj glas predala drugoj stranci.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook