U Beloj Crkvi i Odžacima obeležen Dan žena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

U Beloj Crkvi i Odžacima obeležen Dan žena

BELA CRKVA/ODŽACI – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, organizovao je prikupljanje potpisa za akciju ravnopravnosti polova, ocenjujući pri tom da su žene još uvek diskriminisane i ugrožene na različite načine.

Brla

Akcija je izvedena na štandu ispred prostorija stranke, a sugrađankama su tom prilikom poklanjane mirisne sveće u bojama stranke: zelenoj, žutoj i plavoj, kao i list „Slobodna Vojvodina“. Bez obzira na stranačku pripadnost, belocrkvani su podržali ovu akciju. Opštinski odbor LSV Odžaci takođe je, povodom današnjeg dana, sugrađanke iznenadio poklončićima. Aktivisti LSV su ženama poželeli da se njihova uloga u društvu razvija na najbolji način, kao i da se afirmacija žene postigne kroz njene vrline kao nova vrednost našeg društva.

(BILSV, 08. 03. 2012.)



Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

O ljudskim pravima brinuti svakog dana

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas na važnost poštovanja ljudskih prava u našem društvu, te da o tome ne treba govoriti samo u decembru, kada se obeležava Dan ljudskih prava, nego svakoga dana u godini.
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2016. | Komentara: 0

Bolja primena zakona o rodno zasnovanom nasilju

Zamenica predsednika odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada mr Maja Sedlarević izjavila je da je svaka inicijativa i peticija, kao ona da se 18. maj proglasi Danom sećanja na žene koje su ubijene kao žrtve nasilja koju su članovi gradske vlasti i većina odbornika novosadske skupštine potpisali ove nedelje, dobra jer skreće pažnju na veliki problem.
Odbori LSV | Utorak, 29. 11. 2016. | Komentara: 0

Prava radnika na prvom mestu

ZRENJANIN - Najnovije izmene Zakona o budžetskom sistemu, ali i odredbe Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru stvaraju mogućnost za sužavanje radničkih prava, ocenila je na današnjoj konferenciji za novinare odbornica zenjaninskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Ildiko Bođo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook