U Beloj Crkvi i Odžacima obeležen Dan žena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

U Beloj Crkvi i Odžacima obeležen Dan žena

BELA CRKVA/ODŽACI – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, organizovao je prikupljanje potpisa za akciju ravnopravnosti polova, ocenjujući pri tom da su žene još uvek diskriminisane i ugrožene na različite načine.

Brla

Akcija je izvedena na štandu ispred prostorija stranke, a sugrađankama su tom prilikom poklanjane mirisne sveće u bojama stranke: zelenoj, žutoj i plavoj, kao i list „Slobodna Vojvodina“. Bez obzira na stranačku pripadnost, belocrkvani su podržali ovu akciju. Opštinski odbor LSV Odžaci takođe je, povodom današnjeg dana, sugrađanke iznenadio poklončićima. Aktivisti LSV su ženama poželeli da se njihova uloga u društvu razvija na najbolji način, kao i da se afirmacija žene postigne kroz njene vrline kao nova vrednost našeg društva.

(BILSV, 08. 03. 2012.)



Odbori LSV | Utorak, 06. 09. 2016. | Komentara: 0

Aktivirati Socijalno - ekonomski savet Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da je što pre potrebno aktivirati rad Socijalno-ekonomskog saveta Zrenjanina, istakao je danas odbornik  LSV u Skupštini grada Zrenjanin  Aleksandar Marton. Ukazao je i da su zakonska rešenja lokalnim samoupravama omogućila formiranje tripartitnih tela koja bi se bavila analizom stanja u privredi i predlaganjem rešenja za poboljšanje situacije.
Odbori LSV | Subota, 03. 09. 2016. | Komentara: 0

Strategija kulturnog razvoja je krovni dokument

NOVI SAD – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar izjavio je juče na sednici Skupštine grada Novog Sada da je Strategija kulturnog razvoja grada od 2016. do 2021. godine krovni dokument i nema potrebe da bude konkretna.
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2016. | Komentara: 0

Zrenjaninske plate i dalje padaju

ZRENJANIN – Prema poslednjem izveštaju Regionalne privredne komore Srednjobanatskog okruga, zarade po zaposlenom u gradu Zrenjaninu za jun mesec 2016.godine iznose 60.534 dinara bruto, a neto isplaćena zarada iznosi 43.930 dinara, što je za 5,4 procenta ispod republičkog proseka, upozorio je danas redsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Predrag Perkić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook