Ukidanje subvencija će izazvati pad ratarske proizvodnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 16. 01. 2014. | Komentara: 0

Ukidanje subvencija će izazvati pad ratarske proizvodnje

PANČEVO – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo Jovan Petrovački izjavio je da su najave o izmenama subvencija za poljoprivrednike, odnosno da će gotovinski deo biti ukinut i prebačen u investicije o kojima se gotovo ništa ne zna, završni udarac države koji će izazvati pad u ratarskoj proizvodnji.

LSV

- Do sada su, postojećim sistemom subvencionisanja, gotovo sva poljoprivredna gazdinstva bila obuhvaćena što je u nekoj meri imalo kao rezultat povećanje ratarske proizvodnje, a samim tim i izvoza. Nisu tačni navodi ministra da postojeći sistem nije dao rezultata. I do sada je Srbija bila daleko iza svih evropskih zemalja po visini subvencija, a ako zaživi ideja ministra sasvim sigurno ćemo imati pad u ratarskoj proizodnji – istakao je Petrovački na konferenciji za novinare.

On je naveo da je potpuni paradoks da je Vlada Ivice Dačića usvojila Zakon o subvencijama koji jasno propisuje način subvencija, pa je potpuno nejasno da li za ministra Dragana Glamočić zakon nešto znači ili je on iznad zakona, pa može da ga tumači kako mu je volja i  želja.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da postojeći način subvencionisanja treba zadržati uz mogućnost malih korekcija, ali svakako na  bolje, a ne na štetu poljoprivrednika. I, takođe, mišljenja smo da postojeće subvencije ne stvaraju naše poljoprivrednike konkurentnim u odnosu na njihove kolege u regionu, a kamoli u Evropskoj uniji, te da ih svakako treba povećati, a ne smanjiti, kakva je namera aktuelnog ministra. Ostaje nam da vidimo da li će se ovo završiti samo na negativnim reakcijama poljoprivrednika ili na radikalnijim merama, kakve su preduzimali u poslednjih nekoliko godina upravo zbog problema u subvencionisanju u ratarstvu – zaključio je Jovan Petrovački.

(BILSV, 16.01.2014)



Odbori LSV | Subota, 26. 10. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Uskoro odluka da li će LSV izlaziti na izbore

Predsednica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV još uvek nije donela odluku da li će uopšte i izlaziti na izbore ili će ih bojkovati. Ona je za 021 rekla da će ta odluka biti uskoro doneta.
Odbori LSV | Sreda, 23. 10. 2019. | Komentara: 0

Gradski odbor LSV ponovio zahtev da se novi most zove Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je Novom Sadu čestitao 75. godina od oslobođenja i pobede nad fašizmom. Delegacija rukovodstva Gradskog odbora LSV je položila venac na Spomen groblju, a kod novoizgrađenog mosta (na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta) raširen je transparent kojim je Liga podsetila na svoj zahtev da se taj most nazove Most 23.oktobra.
Odbori LSV | Utorak, 22. 10. 2019. | Komentara: 0

Pod brukom

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Ministarstva zaštite životne sredine da u Zrenjaninu održi seminar pod nazivom "Pod lupom - inspekcija, civilno društvo i mediji u zaštiti životne sredine", jer je svima jasno da je neophodno urgentno razgovarati o katastrofalnom stanju u koje je bahata zrenjaninska vlast dovela životnu sredinu u Zrenjaninu. Međutim, predlažemo drugačiji sadržaj agende seminara. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook