Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)




Odbori LSV | Sreda, 10. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

Vojvođanski front zalaže se za osnivanje naučnih instituta u Kikindi.
Odbori LSV | Utorak, 09. 06. 2020. | Komentara: 0

Vreme je za Zrenjanin iz kog se ne odlazi!

Iako naš Zrenjanin nažalost muči mnoštvo problema, najveći je bez sumnje odlazak ljudi, pogotovo mladih iz našeg grada i naših sela. Žalosno je gledati grad kako se gasi, sela kako nestaju, roditelje koji prate svoju decu u “bolje sutra” negde daleko odavde. 
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook