Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)




Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.
Odbori LSV | Subota, 28. 12. 2019. | Komentara: 0

U Kikindi od jula 2020. skuplja voda. LSV: Ovo je skandalozna odluka

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Miroslav Grujić kritikovao je odluku da voda u Kikindi poskupi za 10% u julu 2020. godine. Kako je navedeno u programu poslovanja JP „Kikinda“, koji je juče bio pred odbornicim kikindske skupštine, a voda bi trebalo da poskupi kako bi se ublažilo poskupljenje predviđeno u 2022. godini.
Odbori LSV | Sreda, 25. 12. 2019. | Komentara: 0

Učinak zrenjaninske naprednjačke vlasti u 2019. godini - nedovoljan 1!

Rezultati zrenjaninske naprednjačke vlasti su i u 2019. godini izostali, a njihov učinak ravan je nuli, saopštio je danas Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine. Kako navode, građani Zrenjanina bili su taoci nesposobne gradske vlasti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook