Vojvođani da zaustave ideju prodaje zemlje strancima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 31. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da zaustave ideju prodaje zemlje strancima

ULJMA - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da, ukoliko ne budemo skupili 100.000 potpisa i ukoliko se ne budemo izborili za referendum, stranci će gazdovati nad našom zemljom a mi ćemo biti stranci na našoj crnici. 

LSV

- To ne sme proći, dodao je Marton obraćajući se okupljenim građanima i građankama Uljme, nakon što su ligaši prošetali centralnim ulicama ovog mesta u vršačkoj opštini.
 
- Stanovnici AP Vojvodine se već više od dve decenije suočavaju sa brojnim problemima. Od devedesetih je na sceni proces rigidne centralizacije i Vojvodini je oduzeta široka autonomija, a od nje je ostala samo prazna ljuštura. Ni od 2000. godine se stvari ne menjaju ili se vrlo slabo menjaju. Suočavamo se sa brojnim problemima. Svima je poznat proces privatizacije našeg vojvođanskog Naftagasa, a, nažalost, vidimo da ti centralistički vetrovi i dalje duvaju u želji da napune republički budžet. Pokušavaju da oslabe vojvođansku poljoprivredu - ono jedino što postoji kvalitetno u ovoj zemlji - kazao je Marton.
 
On je dodao da je činjenica da će od septembra 2017. strancima biti omogućeno da kupuju zemlju, a da LSV i sada Vojvođanima kaže da moraju da budu glasniji i zaustave ovu ideju vlasti u Republici Srbiji da stranci i domaći tajkuni bez problema kupuju zemlju. Strani državljanin, bio on Arapin ili Eskim, mora biti deset godina stanovnik naše države i barem pet godina se baviti poljoprivrednom da bi mogao da zakupi našu njivu - istakao je Aleksandar Marton.
 
Marton je podsetio da je u 2014. godini BDP u Srbiji zbog poplava pao za preko 10 odsto, a da nije bilo vojvođanske poljoprivrede i izvoza vojvođanskih proizvoda, taj pad bi bio znatno viši. To je, kako je rekao, dokaz koliko poljoprivreda znači i AP Vojvodini i Republici Srbiji.

(BILSV, 31.10.2015.)




Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook