Vojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 01. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine

KOVILJ - Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik Robert Kolar ukazao je danas da LSV mora da skrene pažnju da se i poslednji resurs koji imamo, po kojem hodamo i od kojeg živimo pokušava prodati ili, po običaju, pokloniti.

LSV

Posle šetnje 100 zastava Vojvodine ulicama Kovilja, on je istakao da moramo sačuvati još jedino što nam je ostalo, a to je vojvođanska zemlja jer je ona vlasništvo građanki i građana Vojvodine.
 
- Naftne industrije Srbije, što se tiče Republike Srbije i što se tiče AP Vojvodine, više nema. Obećavanih novih radnih mesta u novim rafinerijama - nema. Južnog toka - nema. Elektrovojvodine - nema. Ostalo nam je nešto znanja, nešto univerziteta i ostala nam je zemlja – ukazao je on.
 
Kolar je pred okupljenim Koviljčanima upozorio da je mnogim građanima u Vojvodini poljoprivreda ranije bila dodatni posao, a nakon što su dobili otkaz sada i jedini posao koji imaju.
 
Prema njegovim rečima, sve zemlje članice Evropske unije su svoja zemljišta zaštitile posebnim propisima, ugovorima, taksama, uslovima, a jedino Vlada Republike Srbije ima nameru da to pokloni i prepusti budzašto, neuradivši ništa.
 
- Niko ne dovodi u pitanje želju ligašica i ligaša i svih građanki i građana Vojvodine da što pre i najbržim mogućim bržim koracima uđemo u EU, ali to ne znači da treba da poklonimo i predamo i ono poslednje čime raspolažemo i da onda budemo samo nečije sluge - naglasio je Kolar.
 
- Ako se poljoprivrednici ne zaštite, srednja poljoprivredna gazdinstva, koja su bila stub vojvođanske poljoprivrede i koja su glavni korisnici državnog poljoprivrednog zemljišta, ostaće bez tog zemljišta, jer bi stranci, tajkuni i velike kompanije sve pokupovali ili iznajmili na 30 godina. Mi bismo onda ostali samo nečija jeftina radna snaga - ukazao je Robert Kolar.
 
On je ukazao da LSV ima nameru da prikupi 100.000 potpisa i peticijom ili raspisivanjem referenduma zaštiti domaće poljoprivrednike i vojvođansku zemlju.
 
Kolar je dodao i da su predstavnici Mesnog odbora LSV Kovilj jutros na pijaci prikupljali potpise podrške upravo ovoj inicijativi za zaštitu vojvođanske zemlje, a da će taj posao obavljati i u narednim periodu.
 
- Vojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine - zaključio je Robert Kolar.
 
(BILSV, 01.11.2015)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook