Vojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 01. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine

KOVILJ - Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik Robert Kolar ukazao je danas da LSV mora da skrene pažnju da se i poslednji resurs koji imamo, po kojem hodamo i od kojeg živimo pokušava prodati ili, po običaju, pokloniti.

LSV

Posle šetnje 100 zastava Vojvodine ulicama Kovilja, on je istakao da moramo sačuvati još jedino što nam je ostalo, a to je vojvođanska zemlja jer je ona vlasništvo građanki i građana Vojvodine.
 
- Naftne industrije Srbije, što se tiče Republike Srbije i što se tiče AP Vojvodine, više nema. Obećavanih novih radnih mesta u novim rafinerijama - nema. Južnog toka - nema. Elektrovojvodine - nema. Ostalo nam je nešto znanja, nešto univerziteta i ostala nam je zemlja – ukazao je on.
 
Kolar je pred okupljenim Koviljčanima upozorio da je mnogim građanima u Vojvodini poljoprivreda ranije bila dodatni posao, a nakon što su dobili otkaz sada i jedini posao koji imaju.
 
Prema njegovim rečima, sve zemlje članice Evropske unije su svoja zemljišta zaštitile posebnim propisima, ugovorima, taksama, uslovima, a jedino Vlada Republike Srbije ima nameru da to pokloni i prepusti budzašto, neuradivši ništa.
 
- Niko ne dovodi u pitanje želju ligašica i ligaša i svih građanki i građana Vojvodine da što pre i najbržim mogućim bržim koracima uđemo u EU, ali to ne znači da treba da poklonimo i predamo i ono poslednje čime raspolažemo i da onda budemo samo nečije sluge - naglasio je Kolar.
 
- Ako se poljoprivrednici ne zaštite, srednja poljoprivredna gazdinstva, koja su bila stub vojvođanske poljoprivrede i koja su glavni korisnici državnog poljoprivrednog zemljišta, ostaće bez tog zemljišta, jer bi stranci, tajkuni i velike kompanije sve pokupovali ili iznajmili na 30 godina. Mi bismo onda ostali samo nečija jeftina radna snaga - ukazao je Robert Kolar.
 
On je ukazao da LSV ima nameru da prikupi 100.000 potpisa i peticijom ili raspisivanjem referenduma zaštiti domaće poljoprivrednike i vojvođansku zemlju.
 
Kolar je dodao i da su predstavnici Mesnog odbora LSV Kovilj jutros na pijaci prikupljali potpise podrške upravo ovoj inicijativi za zaštitu vojvođanske zemlje, a da će taj posao obavljati i u narednim periodu.
 
- Vojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine - zaključio je Robert Kolar.
 
(BILSV, 01.11.2015)



Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

SOMBOR - Na prvom u nizu Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u okviru kampanje "Podvuci liniju" kojom se zahteva primena i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, takozvanog zakona o lustraciji, u Somboru su 27. oktobra govorili portparolka LSV Aleksandra Jerkov i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook