Vojvođanska zemlja se ne sme prodavati strancima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 09. 2015. | Komentara: 0

Vojvođanska zemlja se ne sme prodavati strancima

KRUŠČIĆ - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži donošenje novog Ustava koji će Vojvodini dati zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast i izvorne prihode i u kome će pisati  da se "vojvođanska zemlja ne sme prodavati strancima", istakao je predsednik LSV Nenad Čanak.
 
LSV
On je u subotu prisustvovao druženju ligaša i ligašica u Kruščiću povodom 25 godina postojanja LSV i tom prilikom je napomenuo i da od svog osnivanja Liga nije skoro ništa promelila u svom programu.
- Do danas se čuvaju prva programska načela sa osnivačke skupštine, a to je da će se LSV zalagati za antinacionalizam, antitotalitarizam i za autonomiju Vojvodine i ravnopravnost svih njenih građana bez obzira na nacionalnu, versku i rasnu pripadnost. Danas je više nego poželjno biti Vojvođanin i autonomaš, a program LSV-a ili neke njegove delove preuzima niz stranaka trudeći se da na taj način dođu do nekih glasova građana Vojvodine – izjavio je Čanak.
 
Predsednik LSV je na druženju razgovarao sa prisutnim paorima, koji su istakli da je poljoprivreda uništena, mlekari nemaju kome da prodaju mleko, subvencije nisu isplaćene, a stočari i ne postoje.
 
Predsednica Opštinskog odbora LSV Kula i narodna poslanica Olena Papuga je naglasila da je Srbiji potrebna decentralizacija, da se LSV za to bori 25. godina, a da je subotnje druženje i sam dokaz tome, jer ono nije održano u Kuli, već u Mesnom odboru LSV Kruščić. Istakla je i da će LSV na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore izaći sama.
 
Druženju, koje je organizovao Opštinski odbor LSV Kula, prisustvovali su i ligaši iz Bača, Subotice, Bačke Topole, Sombora, Vrbasa. Na celodnevnom druženju se uz kuvanje pasulja razgovaralo o nailazećim izborima, aktivnostima koje će odbori preuzeti i međusobnoj pomoći u okviru odbora. Mesto na kom su se družili je na kraju dana očišćeno jer ligaši i ligašice u svakom momentu dokazuju da čuvaju i vole Vojvodinu.
 
(BILSV, 21.09.2015)



Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook