Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

KIKINDA – Vojvođanski front zalaže se za osnivanje naučnih instituta u Kikindi.

LSV

– Problem je u tome što mi imamo centralizovani sistem i svi instituti se maltene nalaze u Beogradu. Imamo 55 instituta u Beogradu i svega šest u Novom Sadu, odnosno to je šest koji i postoje na teritoriji Vojvodine. Lokalna samouprava može da osnuje institut i vreme je da Kikinda dobije svoj. Za početak se zalažemo za Institut za pedagoška i psihološka istraživanja, a onda i Insitut za tehnološku transformaciju, izjavio je Miroslav Grujić, kandidat za odbornika.

Po dobijanju statusa grada, u Kikindi je vreme za osnivanje gradskih opština, ističu u Vojvođanskom frontu.

– Pre svega tu mislim na Mokrin i to će biti naša linija vodilja u budućem periodu - da Mokrin postane prva gradska opština. Mokrin to zaslužuje zbog najvećeg nalazišta nafte i gasa na teritoriji Grada Kikinde i po tome što je najveća mesna zajednica u našoj opštini – rekao je Saša Homanov, kandidat za odbornika.

Predstavnici Vojvođanskog fronta su još jednom ponovio da dodelom povelja za zdravstvene radnike ne bi trebalo da se prave razlike.

(SzILSV, 10.06.2020)



Odbori LSV | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad razume poljoprivrednike

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine izborila je jednu veoma značajnu stvar za poljoprivrednike, pošto je juče postignut dogovor da se ukine prethodna odluka o godišnjoj registraciji traktora i poljoprivrednih mašina – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Izvršnog odbora Gradskog obora Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 12. 2011. | Komentara: 0

Liga je otvorila kancelariju u Kuli

KULA – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Kula juče je organizovao svečanost povodom otvaranja kancelarije u toj opštini. Na otvaranju kancelarije govorili su narodna poslanica LSV Olena Papuga i narodni poslanik i član Izvršnog odbora LSV Radovan Radovanović.
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin će ostati u sportskom vrhu

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine se, kao društveno odgovorna politička organizacija, bavi analizom svih segmenata društvenog života, a prethodne nedelje je, kroz tribinu „Aktuelno stanje fudbala u Vojvodini“ u organizaciji Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin, sagledano stanje u fudbalu u Zrenjaninu i Vojvodini, kao najmasovnijeg sporta – rekao je danas predsednik Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin mr Vojislav Matić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook