Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

KIKINDA – Vojvođanski front zalaže se za osnivanje naučnih instituta u Kikindi.

LSV

– Problem je u tome što mi imamo centralizovani sistem i svi instituti se maltene nalaze u Beogradu. Imamo 55 instituta u Beogradu i svega šest u Novom Sadu, odnosno to je šest koji i postoje na teritoriji Vojvodine. Lokalna samouprava može da osnuje institut i vreme je da Kikinda dobije svoj. Za početak se zalažemo za Institut za pedagoška i psihološka istraživanja, a onda i Insitut za tehnološku transformaciju, izjavio je Miroslav Grujić, kandidat za odbornika.

Po dobijanju statusa grada, u Kikindi je vreme za osnivanje gradskih opština, ističu u Vojvođanskom frontu.

– Pre svega tu mislim na Mokrin i to će biti naša linija vodilja u budućem periodu - da Mokrin postane prva gradska opština. Mokrin to zaslužuje zbog najvećeg nalazišta nafte i gasa na teritoriji Grada Kikinde i po tome što je najveća mesna zajednica u našoj opštini – rekao je Saša Homanov, kandidat za odbornika.

Predstavnici Vojvođanskog fronta su još jednom ponovio da dodelom povelja za zdravstvene radnike ne bi trebalo da se prave razlike.

(SzILSV, 10.06.2020)



Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevazići političke razlike zarad trudnica

MUŽLJA – Trudnoća, njeno održavanje  i period posle porođaja ne mogu biti tretirani kao bolest, pa se ni odsustvo žene sa posla zbog toga ne može tretirati kao bolovanje, ocenio je juče potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.
Odbori LSV | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje nad decom je kažnjivo

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin je sinoć u sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” organizovao tribinu o Prednacrtu novog Građanskog zakonika pod nazivom “Biti ili ne biti dete”.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Počinje rešavanje problema u Peščari

SUBOTICA – U Mesnoj zajednici „Peščara“ oko 40 odsto stanovništva nema vodovod, 60 odsto kanalizaciju, a od 70 ulica svega 18 je asfaltirano. Na prošlonedeljnoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Generalni plan regulacije koji nudi rešenja za komunalne probleme.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook