Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Novi Sad, 11. mart 2024 - Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.

LSV

Nepotrebno insistiranje na gradnji verskog objekta gde mu mesto nije i ignorisanje poziva predstavnika MZ Liman, koji je upućen gradonačelniku i nadležnim gradskim upravama, ujedinio je stanovnike ovog dela grada u borbi za očuvanjem preostalih zelenih površina, ali i prava na mišljenje i odlučivanje.

Gotovo svi prisutni građani podržali su zaključak Saveta MZ Liman u kojem se kaže da se protive izgradnji bilo kakvog objekta na zelenoj površini kod Štranda. Dakle, ne žele ni verski, ni sportski, ni bilo kakav drugi objekat na površini koja je predviđena za, kako je to navedeno u Generalnom urbanističkom planu,  turističko-rekreativne sadržaje.

LSV – VOJVOĐANI podržavaju ovaj zaključak i pozivaju sve Novosađane i Novosađanke, sve Vojvođane i Vojvođanke da se organizuju i na ovakav ili sličan način pokažu da znaju svoja prava i da su spremni da ih odbrane.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevencija najvažnija u borbi protiv nasilja nad ženama

NOVI SAD – Centar za socijalni rad počeo je danas akciju "Prekini tišinu" u okviru manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga tražila punu platu za trudnice i pre pet godina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2006. godine pokrenula inicijativu koja se ticala izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojom je traženo da trudnice na porodiljskom osustvu dobijaju punu platu umesto 65 odsto, istakao je danas potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć šestočlanoj porodici

NOVI SAD - Mesni odbor „Dunav“ Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana deteta prilikom koga su članice i članovi ovog odbora odneli pakete pomoći jednoj porodici koja živi u blizini stare fabrike „Niva“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook