Vratiti punu pomoć trudnicama i porodiljama u Somboru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 20. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratiti punu pomoć trudnicama i porodiljama u Somboru

Novi Sad, 20. mart - Jedan od prvih poteza koje će Liga socijaldemokrata Vojvodine preduzeti nakon lokalnih izbora u Somboru jeste vraćanje isplate mesečne nadoknade nezaposlenim trudnicama i porodiljama u iznosu od 10 hiljada dinara tokom 18 meseci, odnosno od trećeg meseca trudnoće do navršenih godinu dana deteta.

 
Na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, podržanu sa 5.000 potpisa građanki i građana Sombora, pet godina je tako i bilo. Tih 180.000 dinara je pomoglo roditeljima da lakše prebrode najzahtevniji period priprema za rođenje deteta i tokom prve godine kada su veliki troškovi samo za osnovne potrebe deteta.
 
Na žalost, aktuelna vlast na čelu sa SNS, odlučila je početkom februara da tu pomoć umanji i isplaćuje jednokratno 50.000 dinara i tako bebama u Somboru uskrati preostalih 130.000 dinara. 
 
Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine bili su nadglasani u svim pokušajima da spreče tu nepravdu.
 
Sramna odluka odbornika skupštinske većine grada Sombora SNS, SPO, SPS, SVM i GG „Sombor“ za sve biće promenjena odmah nakon promene vlasti posle izbora. Ima mnogo načina da Sombor uštedi i zaradi, ne mora to da čini na bebama.
 
Nataša Terbec
Predsednica Foruma žena LSV i
odbornica LSV u Skupštini grada Sombora



Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Edukacijom protiv nasilja

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina ugostio je danas Alisu Kockar iz zrenjaninske kancelarije Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Trajno registrovati traktore

BAČKA TOPOLA – Na teritoriji bačkotopolske opštine podršku inicijativi akcije Lige socijademokrata Vojvodine o izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja kojom se ukida obavezna godišnja registracija poljoprivrednih mašina i ona zamenjuje trajnom registracijom, dalo je više od 850 građanki i građana, istaknuto je danas na konferenciji za novinare Opštinske organizacije LSV Bačka Topola.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Olakšati položaj poljoprivrednika

SUBOTICA – Nijedan iole ozbiljniji poljoprivredni proizvođač ne poseduje samo jedan traktor i jednu prikolicu, već više njih, a ukoliko neko ima tri traktora i nekoliko prikolica, morao bi da izdvoji preko 80.000 dinara godišnje za njihovu registraciju, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook