Vratiti punu pomoć trudnicama i porodiljama u Somboru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 20. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratiti punu pomoć trudnicama i porodiljama u Somboru

Novi Sad, 20. mart - Jedan od prvih poteza koje će Liga socijaldemokrata Vojvodine preduzeti nakon lokalnih izbora u Somboru jeste vraćanje isplate mesečne nadoknade nezaposlenim trudnicama i porodiljama u iznosu od 10 hiljada dinara tokom 18 meseci, odnosno od trećeg meseca trudnoće do navršenih godinu dana deteta.

 
Na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, podržanu sa 5.000 potpisa građanki i građana Sombora, pet godina je tako i bilo. Tih 180.000 dinara je pomoglo roditeljima da lakše prebrode najzahtevniji period priprema za rođenje deteta i tokom prve godine kada su veliki troškovi samo za osnovne potrebe deteta.
 
Na žalost, aktuelna vlast na čelu sa SNS, odlučila je početkom februara da tu pomoć umanji i isplaćuje jednokratno 50.000 dinara i tako bebama u Somboru uskrati preostalih 130.000 dinara. 
 
Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine bili su nadglasani u svim pokušajima da spreče tu nepravdu.
 
Sramna odluka odbornika skupštinske većine grada Sombora SNS, SPO, SPS, SVM i GG „Sombor“ za sve biće promenjena odmah nakon promene vlasti posle izbora. Ima mnogo načina da Sombor uštedi i zaradi, ne mora to da čini na bebama.
 
Nataša Terbec
Predsednica Foruma žena LSV i
odbornica LSV u Skupštini grada Sombora



Odbori LSV | Nedelja, 19. 05. 2024. | Komentara: 0

Kandidatkinja koalicije Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin Bojana Begović najpopularnija ličnost zrenjaninske opozicije

Kandidatkinja na izbornoj listi „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ Bojana Begović, doktorantkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, osvojila je drugo mesto u izboru nedeljnika „Zrenjanin“ za političku ličnost godine.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani ujedinjeni protiv režima

LSV – VOJVOĐANI su važan deo najšire opozicione koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

Proglašena najveća opoziciona lista na ovim izborima - Udruženi za slobodan Novi Sad, broj 11

Novosadska udružena opozicija izlazi na izbore 2. juna pod rednim brojem 11! 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook