Za sve potrebe građanina Zrenjanina dnevno odlazi iznos jedne čokolade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2024. | Komentara: 0

Za sve potrebe građanina Zrenjanina dnevno odlazi iznos jedne čokolade

Zrenjanin, 15. oktobar 2024 – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI su na trećoj sednici Skupštine grada Zrenjanina glasali protiv rebalansa budžeta za 2024. godinu i istakli da nesposobna i bahata vlast ne može ništa dobro da uradi za Zrenjanin, posebno u situaciji stroge centralizacije Srbije, koja uzima novac lokalnim samoupravama i sliva ga u budžet Srbije. To je omča oko vrata Zrenjanina i njegovih građana. 

LSV

Odbornik Aleksandar Marton istakao je da se naprednjaci hvale sa iznosom budžeta, ali kada se on izmeri po glavi stanovnika, ispada da na svakog građanina Zrenjanina dolazi samo 200 dinara dnevno. Za sve potrebe građana odlazi iznos jedne čokolade. Zato nam je grad prljav, zarastao u travu, vodovodne cevi pucaju svako malo, a čitav komunalni sistem je na veoma niskom nivou. 

– Poređenja radi, gradovi slične veličine Zrenjaninu, pa i manji, imaju i 4-5 puta veće iznose budžeta po glavi stanovnika. Na primer, Segedin, Rijeka ili Varaždin – naveo je Marton.

Odbornici LSV – VOJVOĐANI predložili su i niz dopuna dnevnog reda treće sednice, ali odbornicima SNS i njihovih satelita nije bitan znatno veći iznos rudne rente koji bi Zrenjanin dobio od Gazproma. SNS i sateliti glasali su i protiv predloga LSV – VOJVOĐANI da grad dobije mural posvećen višestrukoj svetskoj prvakinji u karateu, nažalost sada pokojnoj Snežani Perić Pantić. Vlast je odbila više desetina predloga opozicionih odbornika.

Informativna služba 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Zrenjanin



Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Omogućiti Novosađanima registraciju vozila

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović najoštrije je osudio napad na Novosađane i Novosađanke koji su čekali u redu radi registracije vozila, ispred zgrade Policijske uprave u Novom Sadu na Bulevaru kralja Petra I, i zatražio od novosadske policije da učini sve kako bi se našlo rešenje da građani i građanke Novog Sada mogu bez problema da izvade potrebna dokumenta.
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.
Odbori LSV | Petak, 06. 01. 2012. | Komentara: 0

Utrostručeno članstvo u Zrenjaninu u 2011. godini

ZRENJANIN - Protekla, 2011, godina za Ligu socijaldemokrata Vojvodine bila je veoma uspešna. Utrostručili smo broj članova u Zrenjaninu, što je dokaz da su naš rad i rezultati prepoznati – izjavio je za list Zrenjanin predsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanin Dejan Čapo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook