Za sve potrebe građanina Zrenjanina dnevno odlazi iznos jedne čokolade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2024. | Komentara: 0

Za sve potrebe građanina Zrenjanina dnevno odlazi iznos jedne čokolade

Zrenjanin, 15. oktobar 2024 – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI su na trećoj sednici Skupštine grada Zrenjanina glasali protiv rebalansa budžeta za 2024. godinu i istakli da nesposobna i bahata vlast ne može ništa dobro da uradi za Zrenjanin, posebno u situaciji stroge centralizacije Srbije, koja uzima novac lokalnim samoupravama i sliva ga u budžet Srbije. To je omča oko vrata Zrenjanina i njegovih građana. 

LSV

Odbornik Aleksandar Marton istakao je da se naprednjaci hvale sa iznosom budžeta, ali kada se on izmeri po glavi stanovnika, ispada da na svakog građanina Zrenjanina dolazi samo 200 dinara dnevno. Za sve potrebe građana odlazi iznos jedne čokolade. Zato nam je grad prljav, zarastao u travu, vodovodne cevi pucaju svako malo, a čitav komunalni sistem je na veoma niskom nivou. 

– Poređenja radi, gradovi slične veličine Zrenjaninu, pa i manji, imaju i 4-5 puta veće iznose budžeta po glavi stanovnika. Na primer, Segedin, Rijeka ili Varaždin – naveo je Marton.

Odbornici LSV – VOJVOĐANI predložili su i niz dopuna dnevnog reda treće sednice, ali odbornicima SNS i njihovih satelita nije bitan znatno veći iznos rudne rente koji bi Zrenjanin dobio od Gazproma. SNS i sateliti glasali su i protiv predloga LSV – VOJVOĐANI da grad dobije mural posvećen višestrukoj svetskoj prvakinji u karateu, nažalost sada pokojnoj Snežani Perić Pantić. Vlast je odbila više desetina predloga opozicionih odbornika.

Informativna služba 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Zrenjanin



Odbori LSV | Sreda, 28. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligaši očistili naziv Ujvidek na ulazu u Novi Sad

NOVI SAD - Članice I članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očistili su danas tablu na ulazu u grad na kojoj je pre nekoliko dana neko sprejom preškrabao natpis Ujvidek.
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Protiv najavljenog poskupljenja vode u Rumi

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma najoštrije se protivi novom zahtevu uprave JP "Vodovod" da se poveća cena vode u rumskoj opštini. Kako se navodi u saopštenju tog odbora, u najnovijem zahtevu JP "Vodovod" koji je upućen SO Ruma
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje EU.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook