Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Zrenjanin, 20. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.

LSV

Ukoliko postoji mogućnost da se to obezbediti deci u Beogradu, onda je obaveza vlasti u Zrenjaninu da se potrudi da i deca u Zrenjaninu dobiju besplatne udžbenike.

Razlog više za to je i činjenica da je u Zrenjaninu prosečna zarada oko 30.000 dinara manja od prosečne zarade u Beogradu. Prosek plata u Zrenjaninu je manji od republičkog i pokrajinskog proseka. Dodatni argument je i to što roditelji zrenjaninske dece moraju da kupuju vodu za piće koju bi im poslali u školu, zato što kod nas voda i dalje nije za piće. Zato je dužnost i obaveza zrenjaninske vlasti da učini sve da ljudima u Zrenjaninu olakša školovanje dece.

Ovo bi bila jedina ispravna i pravedna odluka, jer deca u Zrenjaninu nisu manje vredna od dece u Beogradu.

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani predlaže predstavnicima gradske vlasti da sada blagovremeno planiraju sredstva u budžetu za narednu godinu za besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.

Odbornička grupa
 Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Petak, 03. 02. 2012. | Komentara: 1

Osuda grafita na kući zaštitnice građana u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ispisivanje grafita neprimerene sadržine na kući Dragane Radlovački Grozdanov, zaštitnice građana grada Zrenjanina – saopštili su danas u zajeničkom saopštenju za javnost potpredsednik LSV Aleksandar Marton i predsednik Gradske organizacije LSV Zrenjanin Dejan Čapo.
Odbori LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine na lokalne izbore u Pančevu izlazi sopstevnim snagama prvi put za 22 godine postojanja, izjavila je Marinika Čobanu, predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Pančevo, gostujući u emisiji „Intervju“ na televiziji Pančevo.
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Osuda grafita mržnje u Subotici

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudio pojavu grafita mržnje “Smrt Mađarima” i “Smrt Hrvatima”, koji su osvanuli tokom jučerašnjeg dana na fasadi “Trgoprometa” i trafou “Elektrodistribucije” u centru Željezničkog naselja u Subotici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook