Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Zrenjanin, 20. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.

LSV

Ukoliko postoji mogućnost da se to obezbediti deci u Beogradu, onda je obaveza vlasti u Zrenjaninu da se potrudi da i deca u Zrenjaninu dobiju besplatne udžbenike.

Razlog više za to je i činjenica da je u Zrenjaninu prosečna zarada oko 30.000 dinara manja od prosečne zarade u Beogradu. Prosek plata u Zrenjaninu je manji od republičkog i pokrajinskog proseka. Dodatni argument je i to što roditelji zrenjaninske dece moraju da kupuju vodu za piće koju bi im poslali u školu, zato što kod nas voda i dalje nije za piće. Zato je dužnost i obaveza zrenjaninske vlasti da učini sve da ljudima u Zrenjaninu olakša školovanje dece.

Ovo bi bila jedina ispravna i pravedna odluka, jer deca u Zrenjaninu nisu manje vredna od dece u Beogradu.

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani predlaže predstavnicima gradske vlasti da sada blagovremeno planiraju sredstva u budžetu za narednu godinu za besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.

Odbornička grupa
 Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Četvrtak, 11. 08. 2011. | Komentara: 0

Grafit na prostorijama LSV u Pančevu

PANČEVO - U noći između 9. i 10. avgusta 2011. godine za sada nepoznati počinioci ispisali su ispod prozora sedišta GrO LSV Pančevo veliki grafit na kojem piše "pravoslavlje ili smrt".

- Nema sumnje da je ova poruka upućena Ligi socijaldemokrata Vojvodine " ocenjuje se u saopštenju Gradskog odbora LSV Pančevo.
Odbori LSV | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Uručena električna kolica u Rumi

RUMA - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa dr Dušanom Miloševićem, posetila je juče Udruženje paraplegičara Srema u Rumi i tom prilikom se upoznala sa aktivnostima i problemima na koje ovo udruženje nailazi.
Odbori LSV | Subota, 23. 07. 2011. | Komentara: 0

LSV osudila pojavu grafita mržnje

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo najoštrije је osudio pojavu grafita mržnje, koji su osvanuli u Dolovu juče, 21. jula, u popodnevnim satima. Tekst grafita "Srbi, marš iz Vojvodine" predstavlja uvredu za sve žitelje naše Vojvodine, koji su vekovima uzdignute glave živeli i žive ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima, što i jeste prava mera suživota 26 nacionalnih zajednica naše pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook