Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 05. 2022. | Komentara: 0

Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

Novi Sad, 04. maj 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Šidu da prekinu finansiranje udruženja građana koja su osnovali osuđeni ratni zločinci.

LSV

Ovih dana je objavljena informacija da je „Četnički pokret Sokolovi“, čiji je jedan od zastupnika Miloš Stanimirović, koji je 2012. osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina u selu Tovarnik, dobio finansijska sredstva od opštine Šid.

Ovakve odluke šidskih vlasti su sramotne i ne doprinose stvaranju modernog i zdravog društva u kojem postoji vladavina prava.

Ratni zločinci paradiraju po našim medijima, sede u političkim institucijama, a organi vlasti finansiraju rad njihovih organizacija.

LSV insistira da se sa ovakvom politikom prestane.

Ratnim zločincima je mesto na smetlištu istorije!

Odbornica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u SO Šid
Dejana Đurđević



Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 06. 2011. | Komentara: 0

Tomaševac pobednik

ZRENJANIN - GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je drugi po redu "Ligaški kotlić", takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na kojem je svoje kuvarsko umeće odmerilo 40 ekipa sa 130 kuvara i oko 350 učesnika. Pored ekipa Mesnih odbora Lige učestvovale su i gostujuće ekipe.
Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

NOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook