Zemlju dati mladim poljoprivrednim gazdistvima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Zemlju dati mladim poljoprivrednim gazdistvima

ČOKA – Država bi morala da omogući mladim poljoprivrednim gazdinstvima da kupuju poljoprivredno zemljište u njenom vlasništvu pre nego što na snagu stupi odredba iz SSP-a po kojoj će stranci moći da tu zemlju kupuju pod istim uslovima kao i naši građani, jer će u tom slučaju mladi poljoprivrednici postati nadničari u svojim gradovima i mestima, a za račun tih stranaca, upozorio je danas predsednik Lige paora i pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul.

LSV

Nakon šetnji 100 zastava ulicama Čoke, Šibul je u razgovoru s građanima izrazio zadovoljstvo velikim odzivom i podrškom inicijativi LSV, jer su građani silazili s traktora i izlazili iz automobila kako bi na Liginom štandu dali svoj potpis toj inicijativi.

– Čoka je strateško mesto koje ima potencijala i dosta državne poljoprivredne zemlje koja bi mogla vrlo lako da se proda mladim poljoprivrednicima – ukazao je on. Šibul je okupljene detaljno upoznao sa idejom LSV da se spreči rasprodaja vojvođanske zemlje u bescenje, a oni su se interesovali hoće li se prikupljanje potpisa sprovoditi u svim opštinama u Pokrajini. Šibul je upozorio i na propast mesne industrije u Čoki, koja je odlično funkcionisala i svoje proizvode čak i izvozila, ocenivši da je očiglendo da je neko namerno i sistematski proteklih godina uništavao tu i slične fabrike, a samim ti mi mesta u kojima se nalaze, dopustivši da ljudi postanu bez posla.
 
(BILSV, 07. 11. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook