Zemlju dati mladim poljoprivrednim gazdistvima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Zemlju dati mladim poljoprivrednim gazdistvima

ČOKA – Država bi morala da omogući mladim poljoprivrednim gazdinstvima da kupuju poljoprivredno zemljište u njenom vlasništvu pre nego što na snagu stupi odredba iz SSP-a po kojoj će stranci moći da tu zemlju kupuju pod istim uslovima kao i naši građani, jer će u tom slučaju mladi poljoprivrednici postati nadničari u svojim gradovima i mestima, a za račun tih stranaca, upozorio je danas predsednik Lige paora i pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul.

LSV

Nakon šetnji 100 zastava ulicama Čoke, Šibul je u razgovoru s građanima izrazio zadovoljstvo velikim odzivom i podrškom inicijativi LSV, jer su građani silazili s traktora i izlazili iz automobila kako bi na Liginom štandu dali svoj potpis toj inicijativi.

– Čoka je strateško mesto koje ima potencijala i dosta državne poljoprivredne zemlje koja bi mogla vrlo lako da se proda mladim poljoprivrednicima – ukazao je on. Šibul je okupljene detaljno upoznao sa idejom LSV da se spreči rasprodaja vojvođanske zemlje u bescenje, a oni su se interesovali hoće li se prikupljanje potpisa sprovoditi u svim opštinama u Pokrajini. Šibul je upozorio i na propast mesne industrije u Čoki, koja je odlično funkcionisala i svoje proizvode čak i izvozila, ocenivši da je očiglendo da je neko namerno i sistematski proteklih godina uništavao tu i slične fabrike, a samim ti mi mesta u kojima se nalaze, dopustivši da ljudi postanu bez posla.
 
(BILSV, 07. 11. 2015)



Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook