Ženama se obraćati sa poštovanjem!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 03. 2014. | Komentara: 0

Ženama se obraćati sa poštovanjem!

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica osudio je danas izjavu predsednika odborničke grupe Srpske napredne stranke u subotičkoj Skupštini Gojka Radića.

LSVOni ističu da Radićeva izjava predstavlja diskriminaciju žena i nastavak stereotipnog gledanja na poziciju žena u našem društvu.

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, u diskusiji koja se ticala nedostatka žena na izvršnim funkcijama u subotičkoj Skupštini i u Gradskom veću, Gojko Radić je izjavio kako se slaže da bi trebalo da bude više žena u politici, jer je „lepo to videti“ i kako „svi volimo da se okrenemo za lepom ženom“.

- GrO LSV Subotica smatra da su ovakve izjave veoma štetne i da nikako ne doprinose izgradnji boljeg društva koje treba da bude opšti interes. Iz ovakvih izjava proizilazi polna diskriminacija kao rezultat verovanja da je jedan pol inferioran, manje sposoban i samim tim manje vredan u odnosu na drugi. Tražimo da se SNS jasno odredi prema istupu svog funkcionera i da se, osim ako i oni ne misle da je uloga žena u politici da budu lepe i da se za njima okreću - izvine građankama Subotice – naglašeno je u saopštenju subotičkih ligaša.

(BILSV, 21.03.2014)



Odbori LSV | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0

Vlast da preuzme odgovornost

Opština Bečej moraće da snosi troškove sudskog postupka iz 2010. godine, u visini od oko 40 miliona dinara, koji je okončan presudom suda u Novom Sadu, u korist AP Vojvodine, na ime pozajmice za troškove transporta i demontaže mosta, koji je kao donacija nemačkog grada Vilshofen, 2002. godine trebao da bude postavljen između Bečeja i Novog Bečeja.
Odbori LSV | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0

Inicijativa zrenjaninske koalicije

Građanska inicijativa "Zajedno za vodu" uputila je danas otvoreno pismo gradonačelniku grada Zrenjanina, Čedomiru Janjiću. Pismo, u kojem traže odgovore na pitanja kada će se rešiti problem sa pijaćom vodom, potpisali su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Pokret Dosta je bilo, Vojvođanska partija, Socijaldemokratska stranka, Centar za za zaštitu potrošača 'Begej', UG 'Naš grad naša stvar'. 
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 11. 2018. | Komentara: 0

Dokazano: LSV bila u pravu kada je upozorila na "Promenadu"

Tržni centar "Promenada" danas počinje sa radom bez upotrebne dozvole, koju bi trebalo da joj izda nadležna Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook