Ženama se obraćati sa poštovanjem!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 03. 2014. | Komentara: 0

Ženama se obraćati sa poštovanjem!

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica osudio je danas izjavu predsednika odborničke grupe Srpske napredne stranke u subotičkoj Skupštini Gojka Radića.

LSVOni ističu da Radićeva izjava predstavlja diskriminaciju žena i nastavak stereotipnog gledanja na poziciju žena u našem društvu.

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, u diskusiji koja se ticala nedostatka žena na izvršnim funkcijama u subotičkoj Skupštini i u Gradskom veću, Gojko Radić je izjavio kako se slaže da bi trebalo da bude više žena u politici, jer je „lepo to videti“ i kako „svi volimo da se okrenemo za lepom ženom“.

- GrO LSV Subotica smatra da su ovakve izjave veoma štetne i da nikako ne doprinose izgradnji boljeg društva koje treba da bude opšti interes. Iz ovakvih izjava proizilazi polna diskriminacija kao rezultat verovanja da je jedan pol inferioran, manje sposoban i samim tim manje vredan u odnosu na drugi. Tražimo da se SNS jasno odredi prema istupu svog funkcionera i da se, osim ako i oni ne misle da je uloga žena u politici da budu lepe i da se za njima okreću - izvine građankama Subotice – naglašeno je u saopštenju subotičkih ligaša.

(BILSV, 21.03.2014)



Odbori LSV | Utorak, 30. 07. 2024. | Komentara: 0

U Novom Sadu i Vojvodini nema mesta za mržnju!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno privođenje pravdi i kažnjavanje osoba koje su sinoć napale i vređale građane islamske veroispovesti u Novom Sadu.
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook