Ženama se obraćati sa poštovanjem!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 03. 2014. | Komentara: 0

Ženama se obraćati sa poštovanjem!

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica osudio je danas izjavu predsednika odborničke grupe Srpske napredne stranke u subotičkoj Skupštini Gojka Radića.

LSVOni ističu da Radićeva izjava predstavlja diskriminaciju žena i nastavak stereotipnog gledanja na poziciju žena u našem društvu.

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, u diskusiji koja se ticala nedostatka žena na izvršnim funkcijama u subotičkoj Skupštini i u Gradskom veću, Gojko Radić je izjavio kako se slaže da bi trebalo da bude više žena u politici, jer je „lepo to videti“ i kako „svi volimo da se okrenemo za lepom ženom“.

- GrO LSV Subotica smatra da su ovakve izjave veoma štetne i da nikako ne doprinose izgradnji boljeg društva koje treba da bude opšti interes. Iz ovakvih izjava proizilazi polna diskriminacija kao rezultat verovanja da je jedan pol inferioran, manje sposoban i samim tim manje vredan u odnosu na drugi. Tražimo da se SNS jasno odredi prema istupu svog funkcionera i da se, osim ako i oni ne misle da je uloga žena u politici da budu lepe i da se za njima okreću - izvine građankama Subotice – naglašeno je u saopštenju subotičkih ligaša.

(BILSV, 21.03.2014)



Odbori LSV | Utorak, 30. 11. 2021. | Komentara: 0

LSV neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište pošto ne želi da učestvuje u urušvanju uloge Skupštine opštine sazivanjem sednica Skupštine po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.
Odbori LSV | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

IN MEMORIAM Miloš Đ. Šibul (1977-2021)

Sve je danas uspeo da nas rastuži, a celog života se trudio da nas nasmeje i raspoloži. Iznenada i bez pozdrava, u svojoj 45. godini, napustio nas je naš drugar, prijatelj, brat, suprug i otac, a pre svega velik čovek Miloš Đ. Šibul.
Odbori LSV | Petak, 22. 10. 2021. | Komentara: 0

Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada 77. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu i ponavlja zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook