Zloupotrebljen budžet grada Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 11. 2013. | Komentara: 0

Zloupotrebljen budžet grada Zrenjanina

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj Skupštini najoštrije osuđuje zloupotrebu budžeta grada Zrenjanina i novca građana i građanki, i apeluje na nadležne organe da ispitaju sa kojim pravom je zrenjaninski odbornik Srpske napredne stranke Oliver Mitrović potpisao u ime Grada sporazum o izgradnji dečijeg vrtića u Štrpcu.

LSVLigaši i ligašice upozoravaju da je ovakav skandal nazapamćen i da je odbornik Mitrović najgrublje prekršio zakone Republike Srbije.

- Napominjemo da je Zakonom o lokalnoj samoupravi jasno definisano da je gradonačelnik naredbodavac za izvršenje budžeta. Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak bio je u delegaciji koja je otputovala na Kosovo i Metohiju. Zbog čega on nije potpisao sporazum, kada su u ime drugih opština to uradili isključivo njihovi zakonski predstavnici? Zbog ovakvog neodgovornog ponašanja i partijskog prisvajanja budžeta grada, zahtevamo hitnu sednicu lokalne Skupštine, na kojoj će se raspravljati samo o ovoj tački, odnosno o tome ko je ovlastio odbornika SNS-a da u ime Grada potpiše sporazum o trošenju sredstava iz gradskog budžeta – navodi se u saopštenju odbornika LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

Kako se dodaje, ukoliko je Mitrović mislio da može sam da raspolaže novcem građana i građanki Zrenjanina, samovoljno potpisuje sporazume u ime Grada i obećava sredstva iz budžeta, zrenjaninski odbornici i odbornice LSV ga upozoravaju da je nedostojan odborničke funkcije i da predstavlja sramotu za Skupštinu grada Zrenjanina. Takođe, ističe se u saopštenju, sramota je i što je gradonačelnik, svojim prisustvom i odobravanjem ovakvog čina, saučesnik u ovom incidentu i zloupotrebi.

(BILSV, 04.11. 2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook