Zloupotrebljen budžet grada Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 11. 2013. | Komentara: 0

Zloupotrebljen budžet grada Zrenjanina

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u zrenjaninskoj Skupštini najoštrije osuđuje zloupotrebu budžeta grada Zrenjanina i novca građana i građanki, i apeluje na nadležne organe da ispitaju sa kojim pravom je zrenjaninski odbornik Srpske napredne stranke Oliver Mitrović potpisao u ime Grada sporazum o izgradnji dečijeg vrtića u Štrpcu.

LSVLigaši i ligašice upozoravaju da je ovakav skandal nazapamćen i da je odbornik Mitrović najgrublje prekršio zakone Republike Srbije.

- Napominjemo da je Zakonom o lokalnoj samoupravi jasno definisano da je gradonačelnik naredbodavac za izvršenje budžeta. Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak bio je u delegaciji koja je otputovala na Kosovo i Metohiju. Zbog čega on nije potpisao sporazum, kada su u ime drugih opština to uradili isključivo njihovi zakonski predstavnici? Zbog ovakvog neodgovornog ponašanja i partijskog prisvajanja budžeta grada, zahtevamo hitnu sednicu lokalne Skupštine, na kojoj će se raspravljati samo o ovoj tački, odnosno o tome ko je ovlastio odbornika SNS-a da u ime Grada potpiše sporazum o trošenju sredstava iz gradskog budžeta – navodi se u saopštenju odbornika LSV u Skupštini grada Zrenjanina.

Kako se dodaje, ukoliko je Mitrović mislio da može sam da raspolaže novcem građana i građanki Zrenjanina, samovoljno potpisuje sporazume u ime Grada i obećava sredstva iz budžeta, zrenjaninski odbornici i odbornice LSV ga upozoravaju da je nedostojan odborničke funkcije i da predstavlja sramotu za Skupštinu grada Zrenjanina. Takođe, ističe se u saopštenju, sramota je i što je gradonačelnik, svojim prisustvom i odobravanjem ovakvog čina, saučesnik u ovom incidentu i zloupotrebi.

(BILSV, 04.11. 2013)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook