Zrenjanin najskuplji grad u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 02. 12. 2014. | Komentara: 0

Zrenjanin najskuplji grad u Srbiji

ZRENJANIN – Poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine u Skupštini APV i odbornik u Skupštini Grada Zrenjanina Aleksandar Marton, ukazao je na konferenciji za novinare da je Zrenjanin najskuplji grad za život u Srbiji, koja se nakon samo pola mandata vladavine SNS, našla na dnu lestvice siromašnih i zaduženih evropskih država.  

LSV
                        
– Sa potrošačkom korpom za četvoročlanu porodicu u iznosu od 74.000 dinara i istovremeno prosečnom platom malobrojnih srećnika koji imaju posao koja je za 2.000 din. niža od zvaničnog republičkog proseka Zrenjanin je najskuplji grad za život u Srbiji – upozorio je Marton. Dodao je da napredna vlast u Zrenjaninu istovremeno veoma troši.
– Ali se zato ne štedi u obećanjima: obilaznica, autoput do Beograda, Novog Sada, milionske investicije iz Kine, Izraela, Italije, Nemačke, Rusije, stotine i hiljade novih radnih mesta, investicioni bum, grad budućnosti i ostale bajke koje nanovo slušamo svakih 6 meseci, kako se već promeni i dođe novi, još napredniji gradonačelnik – naveo je Marton.
Podsetio je da se kredit od sedam miliona evra troši za uređenje Trga Republike, kojem ne fali ništa, dok se sam centar grada urušava a drugih, važnijih problema u gradu je napretek.
– Nekada veoma aktivno telo lokalne samouprave, Socijalno-ekonomski savet, uopšte ne funkcioniše. Nekada je ovo telo aktivno radilo i rešavalo goruće probleme zrenjaninskih radnika, ali danas za njegovo funkcionisanje nema zainteresovanosti – ukazao je Marton navodeći da su četiri puta odbornici LSV na sednicama gradske Skupštine  tražili informaciju o aktivnostima Saveta, ali odgovora nije bilo.
– Teško da će ga i biti. LSV zahteva raspuštanje ove loše vlasti i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora, pre nego što se Zrenjanin potpuno devastira – zaključio je Marton.
 
(BILSV, 02. 12. 2014)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook