Zrenjanin - talac naprednjačkog politikanstva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 06. 2014. | Komentara: 0

Zrenjanin - talac naprednjačkog politikanstva

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zenjanina Vladimir Milošev upozorio je danas na to da je Zrenjanin, nakon što je dobio i trećeg gradonačelnika za samo dve godine, potpuno uništen, bez ijedne investicije i novog radnog mesta, osim za preko 350 „naprednih članova“.

LSV

On je ocenio i da građani Zrenjanina prilikom izbora 2012. godine, među kojima je većina glasala za SNS, ni u snu nisu mogli da zamisle da će im gradonačelnik biti predvodnik preletača iz DSS, a njegov zamenik predvodnik preletača iz SRS.
Govoreći o dosadašnjem učinku vladajuće koalicije, Milošev je upozorio da se centar ruši sam od sebe, da je voda i dalje otrovna, iako je napredna vlast nasledila završen ugovor po kom bi već danas imali zdravu vodu u česmama.
– Jedan jedini sneg koji je pao za dve godine, izazavao je uvođenje vandrednog stanja i nije očišćen dok se sam nije istopio, a za te dve godine na vlasti asfaltirano je jedva stotinak metara Gimnazijske ulice, koja je sve vreme raskopana. Ne zaboravimo i kapitalno ulaganje u infrastrukturu- popravljena je jedna (i jedina) fontanica u centru – istakao je Milošev. Odbornik LSV je upozorio i da je vlast zadužila kreditom sve građane za još 800 miliona dinara samo u ovoj godini, dok je budžet kabineta gradonačelnika od 38 miliona dinara viši od ukupnog godišnjeg budžeta svake ustanove kulture u gradu.
– Kafanski računi gradskih funkcionera dosežu i 80.000 dinara po ručku, a službeno gorivo se troši kao da se svakog dana putuje do Soluna i nazad. Verovatno se zbog ovakvih zahtevnih menadžerskih i kafanskih poduhvata bivši gradonačelnik umorio, pa će ga naslediti njegov doskorašnji zamenik, koji je to mesto zaslužio jer je utopio svoj celokupni seoski odbor DSS-a u SNS. A zamenik će mu po istoj zasluzi biti dojučerašnji smrtni neprijatelj SNS-a, radikal, jer je takođe uspešno utopio u SNS svoju četu radikala – rekao je Milošev. Ukazao je i da Liga socijaldemokrata Vojvodine odgovara svim građanima koji ovih dana postavljaju sebi pitanje za koga sam ja glasalo.
– Dokle god većina ne prepozna laž koja se krije iza velikosrpsko-evropsko-ruske politike od istinske politike autonomije i građanskog demokratskog društva, dotle ćemo svi zajedno plaćati cenu takvog naivnog izbora, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. LSV traži hitno uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, jer nijedan grad u Srbiji nema ovako neodgovornu i nesposobnu vlast – zaključio je Milošev.

(BILSV, 17. 06. 2014)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook