Zrenjanin u minusu dva miliona evra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 22. 09. 2015. | Komentara: 0

Zrenjanin u minusu dva miliona evra

ZRENJANIN – Prema podacima Ministarstva finansija, gradska kasa Zrenjanina je posle tri godine vladavine, u minusu 225,6 miliona dinara, ili gotovo dva miliona evra, ukazala je predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

- Kada se uzme u obzir da je tek desetak odsto rashoda uloženo u kapitalne investicije, znači da je 90 odsto minusa u kasi, ili 1.700.000 evra, potrošeno na neprioritetne troškove. Primera radi, i Požarevac ima gotovo jednako nizak iznos kapitalnih ulaganja, ali je njihova kasa u suficitu čak 437 miliona dinara. To znači da su vlasti Požarevca nesposobne da razvijaju svoj grad, ali su bar štedljivi i odgovorni prema novcu svojih građana – istakla je ona na konferenciji za novinare i dodala:
- Ne treba se uopšte razumeti u ekonomiju i finansije da se uvidi nesposobnost i neodgovornost gradskog menadžmenta. Aktuelna vlast, osim podizanja skupih kredita koji su potrošeni na besmisleno šminkanje trga i dovođenje Cece, nije uradila ništa da pokrene Zrenjanin. Umesto odgovornog upravljanja, štednje i privlačenja investicija i novih radnih mesta, zaposleno je preko 350 članova SNS po javnim preduzećima i to je jedini rezultat, koji plaćaju svi građani Zrenjanina. To sve ide na račun budžeta, a najveći minus od svih gradova u Srbiji u odnosu na kapitalna ulaganja to nedvosmisleno potvrđuje.

Jovanov je naglasila da građani i građanke Zrenjanina, i bez poznavanja i analize javnih finansija, ovo znaju i osećaju na svojoj koži pune tri godine.

- Zato će se aktuelna vlast iznenaditi sudom građana na predstojećim lokalnim izborima. Gradski odbor LSV Zrenjanin javno pita da li postoji ijedan funkcioner gradske vlasti koji oseća političku i moralnu odgovornost zato što je deo najnesposobnije lokalne vlasti u Srbiji – zaključila je ona.

(BILSV, 22.09.2015)



Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook