Zrenjanin u minusu dva miliona evra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 22. 09. 2015. | Komentara: 0

Zrenjanin u minusu dva miliona evra

ZRENJANIN – Prema podacima Ministarstva finansija, gradska kasa Zrenjanina je posle tri godine vladavine, u minusu 225,6 miliona dinara, ili gotovo dva miliona evra, ukazala je predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

- Kada se uzme u obzir da je tek desetak odsto rashoda uloženo u kapitalne investicije, znači da je 90 odsto minusa u kasi, ili 1.700.000 evra, potrošeno na neprioritetne troškove. Primera radi, i Požarevac ima gotovo jednako nizak iznos kapitalnih ulaganja, ali je njihova kasa u suficitu čak 437 miliona dinara. To znači da su vlasti Požarevca nesposobne da razvijaju svoj grad, ali su bar štedljivi i odgovorni prema novcu svojih građana – istakla je ona na konferenciji za novinare i dodala:
- Ne treba se uopšte razumeti u ekonomiju i finansije da se uvidi nesposobnost i neodgovornost gradskog menadžmenta. Aktuelna vlast, osim podizanja skupih kredita koji su potrošeni na besmisleno šminkanje trga i dovođenje Cece, nije uradila ništa da pokrene Zrenjanin. Umesto odgovornog upravljanja, štednje i privlačenja investicija i novih radnih mesta, zaposleno je preko 350 članova SNS po javnim preduzećima i to je jedini rezultat, koji plaćaju svi građani Zrenjanina. To sve ide na račun budžeta, a najveći minus od svih gradova u Srbiji u odnosu na kapitalna ulaganja to nedvosmisleno potvrđuje.

Jovanov je naglasila da građani i građanke Zrenjanina, i bez poznavanja i analize javnih finansija, ovo znaju i osećaju na svojoj koži pune tri godine.

- Zato će se aktuelna vlast iznenaditi sudom građana na predstojećim lokalnim izborima. Gradski odbor LSV Zrenjanin javno pita da li postoji ijedan funkcioner gradske vlasti koji oseća političku i moralnu odgovornost zato što je deo najnesposobnije lokalne vlasti u Srbiji – zaključila je ona.

(BILSV, 22.09.2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook