Okrugli sto o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 06. 12. 2014. | Komentara: 0

Okrugli sto o osobama sa invaliditetom

BAČKA TOPOLA – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3.decembra, u prostrorijama Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola, održan je okrugli sto “Mrvica znanja, dve kašičice svesti o problemu i šaka jednostavnih aktivnosti su sastojci veoma uspešnog stava o invalidskoj problematici”.  

LSV

Pored članica OO Foruma žena LSV Bačka Topola i drugih stranačkih funkcionera, okruglom stolu prisustvovao je Paul Nješe, predsednik Udrženja obolelih od multiple skleroze „Mala Bačka” iz Bačke Topole. Reč je o udruženju osnovanom pre 6 godina uz pomoć članica Foruma žena LSV, koje su organizovale dobrotvorni bal za prikupljanje novčanih sredstava za registraciju Udruženja.
Predsednica Foruma žena LSV Bačka Topola Ibolja Palušek, ukazuje da  je bilo reči o temama vezanim za svakodnevni život osoba sa invaliditetom, njihovim aktivnostima u opštini Bačka Topola, o sardanji sa drugim udruženjima iz okoline. Jedan od uspešnih projekata bio je  „Otklanjanje barijera” kojim je omogućen lakši pristup osobama sa invaliditetom nekim ustanovama u Bačkoj Topoli  i prelazak preko ulica u centru grada. Pomogli su i krečenje prostorija za rehabilitaciju u Subotici, dodaje ona. 
– Zamolili su nas da im pomognemo da ostvare bolju saradnju sa mesnim zajednicama na teritoriji naše opštine i da podržimo njihove akcije našim prisustvom, te smo i pozvani da 4. decembra 2014. godine prisustvujemo humanitarnom koncertu u Bačkoj Topoli, sa kojim sad već treći  put obeležavaju Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i da posetimo humanitarnu izložbu njihovih radova. Sav prihod je namenjen njihovim nepokretnim članovima za kupovimu tzv. higijenskih paketa – istakla je Palušekova.

(BILSV, 06. 12. 2014)



Saopštenja | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Zašto Srbija nije glasala za rezoluciju o Iranu u Skupštini UN?

LSV pita predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i šefa diplomatije Ivicu Dačića, zbog čega je Srbija odbila da se izjasni o osudi brutalnih zločina režima u Iranu prema mirnim demonstrantima?
Iz medija | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo separatisti, ni izdajnici

Unošenje zastave Republike Srbije na Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, što se desilo prvi put za 32 godine dugu istoriju stranke, bila je moja jasna poruka svima da je Srbija naša zemlja i da mi nismo ni separatisti, ni izdajnici. Bogata Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju!
Saopštenja | Nedelja, 20. 11. 2022. | Komentara: 0

Novoizabrani predsednik LSV Kostreš - Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

Naš prvi i najvažniji zadatak je bolja budućnost i kvalitetniji život za sve one koji žive u Vojvodini bez obzira na poreklo, maternji jezik, veru, naciju ili dan kada su u nju došli. Vojvodina treba da bude deo Srbije u kome njeni stanovnici mogu da upravljaju vojvođanskim resursima i onim što se u njoj proizvede, jer ljudi koji žive u Vojvodini zaslužuju bolje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook