Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 09. 12. 2019. | Komentara: 0

Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

NOVI SAD/LOVĆENAC - Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga dobitnica je godišnje nagrade Udruženja Crnogoraca Krstaš iz mesta Lovćenac u Vojvodini. Njoj je nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“dodeljena na Svečanoj akademiji tog udruženja, koja je održana u Lovćencu.

LSV

Nagrada se dodeljuje se za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji.

- U toku 2019. godine poslanica Olena Papuga je svojim dopisima predsedniku opštine Vrbas, ministru državne uprave i lokalne samouprave i predsednici vlade Srbije, kao i poslaničkim pitanjima u Skupštini Srbije jasno zahtevala odgovor zbog čega se izbegava poštovanje zakona i crnogorski jezik ne uvodi u službenu upotrebu u opštini Vrbas - navodi se u obrazloženju.

Papuga je zahvalila na nagradi i kazala da će nastaviti da se bori za ostvarivanje Ustavom i zakonom garantovanog prava na službenu upotrebu crnogorskog jezika u opštini Vrbas. Dodala je da podršku i pomoć za te aktivnosti ima od svoje stranke LSV i prijateljske Crnogorske partije.

Svečanoj akademiji su prisustvovali generalni konzul Crne Gore Dragan Đurović, predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić i potpredsednik LSV-a Robert Kolar.
(SzILSV, 09.12.2019)




Saopštenja | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Egerešiju, Pajtiću i Bilickom

Poštovani, Poznato Vam je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine beskompromisno i bez izuzetaka bori protiv svake vrste ekstremizma, nacionalističkih i šovinističkih ideja, planova i ispada, protiv svega što bi moglo da na bilo koji način naruši međunacionalni sklad u AP Vojvodini i izazove bilo kakvu vrstu sukoba.
Izjave | Četvrtak, 17. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Liga zadvoljna radom svojih kadrova u Vladi Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine mada smatra da to nije ključni interes građana u ovom trenutku, izjavila je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je novinarima u Skupštini Republike Srbije kazala da LSV ne vidi potrebu da se sada pokrajniska vlada rekonstruiše samo zato što se rekonstruisala republička vlada.
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook