Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

BEOGRAD/NOVI SAD – Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje.

LSV 

Olenik je u izjavi za list „Danas“ rekao da to što želi Šapić „neće moći baš tako“.

– Rekao sam gradonačelniku u lice tokom tv emisije, pa ponavljam: četnici su bežali zajedno sa ustašama kao poraženi izdajnici. Nijedan spomenik to ne može da promeni – napominje Olenik i dodaje da će, ako bude potrebno, ponovo bežati. 

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 18.09.2024)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Iz medija | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

KOSTREŠ: Imamo poplavu lažnih regionalista

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da se četiri godine nakon usvajanja Ustava Srbije definitivno potvrdilo da su zagovornici bojkota tadašnjeg ustavnog referenduma, među kojima su bili i on i njegova stranka, bili u pravu.
Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, u toku je u svim gradskim i opštinskim odborima LSV širom pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook