Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

BEOGRAD/NOVI SAD – Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje.

LSV 

Olenik je u izjavi za list „Danas“ rekao da to što želi Šapić „neće moći baš tako“.

– Rekao sam gradonačelniku u lice tokom tv emisije, pa ponavljam: četnici su bežali zajedno sa ustašama kao poraženi izdajnici. Nijedan spomenik to ne može da promeni – napominje Olenik i dodaje da će, ako bude potrebno, ponovo bežati. 

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 18.09.2024)



Saopštenja | Sreda, 11. 09. 2024. | Komentara: 0

Imenovanje nove SNS direktorke Nacionalnog parka Fruška gora najava još veće seče šuma

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je imenovanje Jelene Višekrune za novu v.d. direktorku Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“ – sramno.
Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook