Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Omladina LSV Sombor obeležila Dan pobede nad fašizmom

SOMBOR - Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, delegacija Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor položila je vence na spomen obeležja palim borcima na Partizanskom groblju u Somboru, odajući počast žrtvama fašizma i ističući jasno opredeljenje za očuvanje tekovina antifašističke borbe.

LSV- Shvatajući antifašizam ne kao političko ili ideološko uverenje, nego kao duboko ljudsko opredeljenje za mir i slobodu, LSV će se i dalje beskompromisno boriti protiv svakog oblika nacionalizma, mržnje i rasizma. Vodeći se ovom humanističkom idejom i dalje će zagovarati otpor nepravdi i zlu, koje i danas, nakon gotovo 70 godina od pobede nad fašizmom, živi u raznim desničarskim i nacionalističkim pokretima i organizacijama – saopštila je somborska Omladina LSV.

Kako se ističe u saopštenju, Dan pobede obeležava se i kao Dan Evrope i podseća da je savremena Evropa zasnovana na osnovnim principima antifašizma – principima mira, razumevanja, tolerancije i saradnje.

- To su principi kojima se rukovodi LSV, pokazujući i na taj načina da Vojvodina ostaje na evropskom putu i deli vrednosti savremene Evrope – zaključuje u saopštenju Omladine GrO LSV Sombor.

(BILSV, 09.05.2013)



Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook