Omogućiti jednake šanse za sve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 12. 2014. | Komentara: 0

Omogućiti jednake šanse za sve

Novi Sad, 03. decembar – Liga socijademokrata Vojvodine insistira na što bržem usklađivanju zakonodavstva naše države sa važećim zakonskim normama Evropske unije, koje garantuju jednake mogućnosti za osobe sa invaliditetom.

LSV

Povodom današnjeg Svetskog dana osoba sa invaliditetom, upozoravamo da politika pristupačnosti nije dovoljno razvijena u Republici Srbiji i da to uveliko otežava svakodnevni život osoba sa invaliditetom.

Osobe sa invaliditetom, koje čine deset procenata naše populacije, nemaju iste mogućnosti u školovanju, zapošljavanju i pristupu javnim institucijama. To je u suprotnosti sa konvencijama kojima su Ujedinjene nacije obavezale države članice na stvaranje društva u kojem osobe sa invaliditetom imaju jedanke mogućnosti u životu.

Liga socijademokrata Vojvodine će učiniti sve da državni i pokrajinski organi omoguće jednake uslove za školovanje, zapošljavanje i pristupačnost osobama sa invaliditetom. Jednostavno rečeno, borićemo se za omogućavanje normalnog života!

Poslanik LSV
u Skupštini AP Vojvodine
Aleksandar Marton



Iz medija | Subota, 24. 08. 2024. | Komentara: 0

Kad se voda u Zrenjanin vrati

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Marton vodio je dnevnik prošle nedelje i u njega zapisivao svoja zapažanja, razmišljanja i aktivnosti. Te dnevničke beleše objavio je „Danas“. Tekst prenosimo u celosti.
Saopštenja | Sreda, 21. 08. 2024. | Komentara: 0

Pod hitno uvesti stanje elementarne nepogode zbog suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od vlasti da pod hitno proglasi stanje elementarne nepogode zbog suše na teritoriji Republike Srbije i pomogne poljoprivrednim proizvođačima koji proizvode hranu u našoj zemlji. Samo prošle godine smo je izvezli u iznosu od 2,2 milijarde evra.
Saopštenja | Utorak, 20. 08. 2024. | Komentara: 0

Dačiću je mentor bio Milošević, velika je greška što 2000. nije lustriran

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI upozorava ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da prestane sa pretnjama opozicionim aktivistima i nevladinim organizacijama zbog navodnog pozivanja na rušenje ustavnog poretka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook