Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 04. 2013. | Komentara: 0

Petar Horvat predsednik OO LSV Opovo

OPOVO – Članovi Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Opovo izabrali su juče novo rukovodstvo. Na izbornoj skupštini za predsednika OO jednoglasno je izabran Petar Horvat, doskorašnji v.d. predsednika ovog odbora. Odabrani delegati, prisutni članovi i predstavnici mesnih odbora LSV u Opovu, Barandi, Sefkerinu i Sakulama bili su složni u oceni da su zadovoljni radom i zalaganjem Horvata i da ga na ovom mestu žele i dalje.
Saopštenja | Nedelja, 14. 04. 2013. | Komentara: 0

Delegacija LSV na kongresu EFA

NOVI SAD, 14. april - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom i međunarodnim sekretarom Đorđem Stojšićem boravila je kao gost na kongresu EFA - European Free Alliance.
Odbori LSV | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV Žabalj: Puna plata trudnicama

ŽABALJ - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je zahtev predlog Skupštini opštini Žabalj zahtev da se svim zaposlenim trudnicama sa prebivalištem u ovoj opštini omogući puna plata dok su na održavanju trudnoće.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook