Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Novi Sad, 11. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.

LSV

Kao što je poznato, Bratić je komandovao napadom na Vukovar, grad koji je devedesetih u potpunosti razrušen, a njegovo stanovništvo raseljeno.

Ova spomen ploča ne može ići u prilog poboljšanju odnosa između Srbije i Hrvatske, a poznato je da je dobar odnos naše dve zemlje stub stabilnosti regiona.

Podsećanje na komandanta koji je rušio Vukovar samo će osnažiti snage u Hrvatskoj koje su pozivale na razbijanje i skidanje ploča sa ćiriličnim natpisima u Vukovaru. Da li se tako pomaže srpskoj zajednici? 

Mnogo je bolje osnaživati privrednu, kulturnu i prosvetnu saradnju, nego iskopavati ratne sekire. 

Građani Slavonije i Vojvodine, pre svega mladi, odlaze na zapad, a politički lideri se podsećaju rata. Naši krajevi postaju pustoš, a politička elita podstiče sećanja na ratove i stradanja. 

LSV je protiv takve politike i poziva političare sa obe strane granice da se uozbilje i počnu da rade u interesu svojih građana.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Događaji | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Izmestiti teški saobraćaj iz Petrovaradina

PETROVARADIN – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je danas Nacionalni park "Fruška gora" i nadležne ustanove da uvedu taksu za prolazak kamiona preko Fruške gore, kako bi se redukovao teški kamionski saobraćaj kroz Petrovaradin.
Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Događaji | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Marton podseća direktore na pokrajinsku zastavu

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton poslao je juče otvoreno pismo direktorima javnih preduzeća i ustanova u oblasti kulture u kojem ih podseća na obavezu isticanja pokrajinske zastave, javlja RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook