Osuda grafita mržnje u Vršcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Osuda grafita mržnje u Vršcu

VRŠAC – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac najoštrije osuđuje pojavu grafita mržnje napisanog na prostorijama rumunskog udruženja i srpsko-rumunske Televizije Victoria.

LSV

Takođe, LSV podseća da na teritoriji opštine Vršac živi oko 10 procenata Rumuna, kao i da su Vrščani u rodbinskim, prijateljskim i komšijskim odnosima sa pripadnicima rumunske nacionalnosti.
– Simptomatično je da se od promene vlasti na republičkom nivou javlja ekstremni nacionalizam koji nije svojstven za grad Vršac u kome živi 16 nacionalnosti – upozoravaju vršački ligaši. Oni od nadležnih očekuju da preduzmu sve zakonske mere ne bi li našli i kaznili počinioce ovog dela i tako stavili tačku na sejanje međunacionalne netrpeljivosti u ovom mirnom banatskom gradu.

(BILSV, 11.09. 2012.)



Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

NOVI SAD - Na dnevnom redu aktuelnog zasedanje Skupštine Srbije nalazi se 17 zakonskih predloga i drugih akata, ali najveću pažnju javnosti ipak privlače predložene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, kojim se ukidaju blanko ostavke.
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook